Chokladbiskvier - recept

INGREDIENSER:
Bottnar:

200g riven mandelmassa
2 äggvitor
Fyllning:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150g smör
50 g mörk choklad, smält
Glasyr:
75g mörk choklad, smält
Ger ca 7 stora eller 14 små biskvier


1) Värm ugnen till 200 gradr. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet: Forma platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda i ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem svalna.


2) Koka vatten och socker till fyllningen, till en simmig sockerlag som trådar sig. Vispa upp äggulorna. Slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör sedan kraftigt. Rör tillsist ner den smälta svalnade chokladen. Bred krämen toppig över kakorna. Ställ den i kylen att stelna.



3) Smält chokladen och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av kakorna i glasyren. Ställ kakorna i kylen att svalna.



Nu använde jag vit blockchoklad till fyllningen istället för mörk bara för att få lite sötare fyllning. Men det går bra vilket som!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback