Paj med bär

INGREDIENSER:

200 g smör eller margarin
5-6 msk strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
1 liten färska bär eller 500 g frysta bär
Några matskedar sylt (samma smak som bären)
1/2 dl socker*


Ger ca 6 portioner
*Om du gillar det riktigt sött annars inte nödvändigt.


1) Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl och socker i en skål och rör runt. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det tillsammans med mjölblandningen. Om smöret inte är rumstempererat så kan du värma det lite i mikron men bara så att detblir mjukt. Det ska inte smälta!



2) Klä en ungssäker form med pajdegen, även upp på kanterna. Lämna lite deg kvar till att ha ovanpå pajen. Bred sedan ut sylten i bottnen i ett jämnt fint lager. Fyll sedan på med bären. (Om du vill ha det extra sött strör du även på strösocker ovanpå bären).



3) Med degen som är kvar kan du göra lite som du vill. Du kan smula ner den ovanpå bara, eller göra som jag gjorde på bilden under. Är du riktigt skicklig kan du även forma små hjärtan av degen och lägga ovanpå. Kanske nu till Alla Hjärtans Dag? Skulle degan vara för "krämig" kan du blanda i lite extra mjöl. Men se till att inte ta för mycket då degen kan bli för hård att arbeta med. Sätt sedan i pajen i ugnen och låt den grädda i ca 15-25 minuter.




LLYCKA TILL! =)

FÄRDIG!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback